Sinterklaas vertrekt naar Spanje

6 december 2018 - Vlak voor dat Sinterklaas vertrok naar Spanje op 6 december, maakte de foto piet snel nog een aantal foto`s Toen Sinterklaas Nederland stond uit te zwaaien op het dek. Daarna deed hij zijn mijter af, de mantel af en genoot hij onder het genot van een heerlijke mok chocolademelk van een geweldige herinnering van een prachtig feest! Tot volgend jaar!


Sinterklaas en Coole piet diego

6 december 2018 - Sinterklaas heeft een hele toffe dag gehad samen met Coole piet Diego.. Er is weer een spannend avontuur beleefd. Maar wat is er gebeurd? Wat hebben Sinterklaas, Diego en de andere pieten beleefd? Daar gaan jullie meer van horen. Maar dat volgt een andere keer. Voor nu geniet van de feestdagen, heb het gezellig met elkaar en namens Team HGBVS een onwijs goed 2019 toegewenst....


Huisbezoeken 2018

--- Kampen ----------------------------------------------------------------------------------------------

Toen Sinterklaas zijn warme pantoffels aandeed, en een lekker zat na te genieten van het geweldige feest in Nederland, brachten de pieten snel nog een bezoekje in Kampen, Wat een feest was dat. Er werd veel gezongen, gelachen en zelfs gebowld. Het was een top avond.


--- Kamperveen ----------------------------------------------------------------------------------------

Sinterklaas mocht een bezoekje brengen in Kamperveen. Wat was het daar gezellig, er is heel veel gezongen, gelachen, mopjes verteld en er zijn vooral veel cadeautjes uitgepakt. Wij vonden het erg fijn dat we gezellig bij jullie mochten komen. Tot volgend jaar!


--- Nieuwe Krim ----------------------------------------------------------------------------------------

Sinterklaas heeft een bezoekje gebracht aan de Nieuwe Krim, samen met de hoofdpiet en Pakjespiet. En wat was het daar een gezellige boel. Er werd gezongen, verteld, gelachen en er werden zelfs hele circus kunsten uitgehaald door zowel de kids als door Pakjespiet. Ja want pieten die kunnen heel veel. Het was een geslaagd feest! Tot volgend jaar!


Sinterklaas Bezoekt OBS Villa nova in kampen

5 december 2018 - Sinterklaas bezoekt OBS Villa Nova in Kampen, om tien voor negen klinken er luidde kinderstemmetjes vanaf het voetbalveld naast de school. De kinderen zingen zo hard dat Sinterklaas het wel moet horen en ja hoor, het zingen wordt beloond. Daar in de verte zien we Amerigo met daarop Sinterklaas vergezeld door een aantal pieten. Maar wat is er aan de hand? Sinterklaas is zijn staf kwijt. Wat Sinterklaas en de pieten nog weten is dat Stafpiet in slaap gevallen was, en dat Inpakpiet heeft geholpen. Zou de staf per ongeluk zijn ingepakt? Zou de staf per ongeluk door een van de pieten bezorgd zijn? Plots komt er een piet samen met een juf naar buiten gerend. JA hoor. De staf was per ongeluk in de hal van Villa Nova bezorgd. Gelukkig! de staf is terecht. Nu alles weer is opgelost heeft Sinterklaas een bezoekje gebracht aan alle klassen en na een feestelijke ochtend zijn weg vervolgd. Tot Volgend jaar kinderen van Villa Nova.


Bob en Bella Sinterklaas show MEt pakjespiet

29 november 2018 - Het fantastische Theater Duo, Bob en Bella organiseerde dit jaar een geweldige sinterklaasshow in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen, Het was een spektakel voor jong en oud. Onze enige echte eigen Pakjespiet werd uitgenodigd door het duo om een rol te vertolken in deze theater show. 


Het Hart in Eefde

25 november 2018 - Een 2-tal van onze pieten hebben een bezoek gebracht tijdens de aanschuifmaaltijd voor ouderen in "Het Hart in Eefde" een volkomen verassing voor de bezoekers en wat hebben de mensen genoten van dit verassing bezoek. Zo zie je maar weer het  Sinterklaas feest is voor jong en oud.


Intocht Sinterklaas Krakeel 2018

24 november 2018 - De intocht van Sinterklaas in Krakeel. Dit jaar was het een groot feest. Sinterklaas kwam met wel 50 zwarte pieten naar de mooie wijk in Hoogeveen. Begeleid door het korps van Wilhelmina en een fantastische praalwagen volgde zo`n beetje alle bewoners van de wijk de stoet, om vervolgens een prachtig feest te beleven op het winkelplein. Daar gingen de DJ piet en de Muziekpiet al flink uit hun dak met prachtige medleys. Na het geweldige middagprogramma was het feest nog niet afgelopen, s`avonds was er een spectaculaire pietendisco in MFC De Magneet. Waar we getrakteerd werden op een optreden van Zangpiet Pedro. Het was een geweldig feest voor jong en oud!


Druk met de voorbereidingen voor de intocht in krakeel

23 november 2018 - De dagen voor de intocht werd er door verschillenden druk gewerkt aan de voorbereidingen van het grote feest in krakeel, Een samenwerking tussen de ondernemers van winkelplein De Grote Beer, Wijkcentrum MFC De Magneet, De wijkvereniging, Het Grote Boek van sinterklaas en SWW, Maakte dat alles liep als een geoliede machine. We kijken terug op een geweldige samenwerking en er komt zeker een vervolg!


Speelfilm - Het Pieten Duo en Het gestolen Speelgoed

20 augustus 2018 - Het Grote Boek van sinterklaas is gevraagd door de makers vaan een gloednieuw Sinterklaas verhaal om dienst te verlenen aan de film. een aantal van onze vaste karakter mochten een rol vertolken. zelfs de enige echte Sinterklaas werd gevraagd om een klein bescheiden rolletje op zich te nemen. Wat een geweldige ervaring was dat. In oktober komt de film uit.


Draaidagen 2,3,4 - Sinterklaas & het tafereel op het kasteel   

11 mei 2018 - De laatste 3 draaidagen zitten erop! Met tropische temperaturen mochten wij de laatste opnames doen van onze nieuwe speelfilm. Het waren zware maar vooral hele gezellige dagen, de sfeer op de set was super, de productie liep perfect en het eindresultaat wordt fantastisch. Er zijn meer dan 100 pieten over heel het land naar het kasteel gekomen om er een prachtig resultaat van te maken, Amerigo was speciaal overgekomen en de pietenband mocht ook niet ontbreken. Al met al een zeer geslaagd project! Bekijk hieronder een aantal foto`s van de draaidagen.


Opname titelsong - "Pieten van het eerste uur"                       

11 maart 2018 - Vandaag hebben we de titelsong opgenomen van de nieuwe speelfilm "Sinterklaas & Het tafereel op het kasteel" Wat een ontzettend leuke middag was dat, goed gewerkt met een prachtig mooi resultaat. Benieuwd naar het resultaat? houdt ons in de gaten via social media.


Draaidag 1 - Sinterklaas & het tafereel op het kasteel                                

17 februari 2018 - Het Grote boek van Sinterklaas gaat dit jaar een prachtige, traditionele en unieke Sinterklaas film maken. Daarvoor is het productieteam hard aan het werk. De eerste draaidag zit er inmiddels op. Voor een mooie Sinterklaas film is het natuurlijk fantastisch dat je er ook echt winterweer bij hebt. Onderstaand een kleine foto reportage van deze productieve dag.